Home » Aviatie civila, featured

Avionul de protocol va fi cumparat in 2016. Din strainatate

25 May 2016 One Comment

airbusAstia de la Guvern nu se potolesc cu planul lor de a cumpara un avion care sa fie utilizat pentru zborurile de protocol ale inaltilor demnitari, incepand cu presedintele, dar fara sa se rezuma numai la el.

Ciolos a publicat luni in Monitorul Oficial o hotarare privind infiintarea unei comisii care sa se ocupe cu treaba asta cu achizitia si, dupa cum o sa cititi, avionul trebuie luat destul de repede pentru ca il vor operational pe 1 ianuarie 2017.

“Comisia are ca atribuţii: promovarea, în condiţiile legii, a memorandumului prin care se supune aprobării CSAT formatul pentru constituirea, în mod etapizat, a capabilităţii aeriene destinate zborurilor speciale; elaborarea unui act normativ pentru asigurarea finanţării necesare achiziţiei unei aeronave în cursul anului 2016, care urmează a fi promovat, în condiţiile legii, de autoritatea contractantă; elaborarea normelor speciale de achiziţie (…) monitorizarea de către instituţiile implicate a demersurilor necesare pentru operaţionalizarea aeronavei, începând cu data de 1 ianuarie 2017, respectiv stabilirea costurilor de mentenanţă şi operare, precum şi formularea propunerilor de alocări bugetare necesare în proiectul bugetului de stat pe anul 2017”, se arată în documentul publicat în MO.

Care e treaba cu achizitia din strainatate? V-am mai spus, astia nici nu se gandesc sa se uite la ce are Tarom in curte, in speta cele doua Airbusuri de care vrea sa scape. De ce? Din prostie si din comisioane, as fi tentat sa spun, dar sunt convins ca ei au argumente solide :))

In fine, ca se cumpara un avion de protocol nu e rau. Cu cat se va cumpara e insa rau. Sper ca vom afla cat costa avionul, cat costa retrofit-ul interiorului, cat costa si unde va fi efectuata mentenanta si alte asemenea detalii.

Apoi putem compara cu ce oferea Taromul si vom putea concluziona daca-s prosti, hoti sau ambele.

One Comment »

  • Jap said:

    Decît să dea banii pe: panseluțe,borduri, km de autoband fără nr care se surpă la prima ploaie,să ia mîncațiaș vre-o 3-4 să ajungă la tot guvernul.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.