Home » Aviatie militara, featured

AWACS pe Otopeni

16 May 2017 4 Comments

Foto: Fortele Aeriene Romane

Un Boeing E-3A Sentry a aterizat luni pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, o sansa destul de rara pentru ca jurnalistii romani (ma rog, nu toti) sa se faca de ras prin lipsa de documentare elementara.

Revenind, AWACS-ul a ajuns la Bucuresti pentru ca in capitala noastra cea mult prea aglomerata are loc in perioada 15-18 mai conferința de planificare trimestrială a NAEW&C (NATO Airborne Early Warning & Control) Force.

Evenimentul in sine, aterizarea unui avion AWACS in Romania, nu e singular sau spectaculos, chiar daca e rar. Sentry am mai vazut de aproape, asa ca nu am sa va vorbesc prea mult despre el.

O sa va spun insa ca l-am auzit pe unul dintre reporterii plimbati prin mai toate bazele de la noi spunand ca AWACS-ul e un Boeing 737. La a doua sau a treia interventie a fost corectat si-a zis ca e 707. De ce e important? Din punctul meu de vedere, oamenii astia care nu fac un minim efort de a se documenta fac un rau urias aviatiei, atunci cand vorbesc despre ea. Cu toate astea, observ tot mai mult ca ei sunt preferati.

Ma rog, ideea e ca un AWACS a ajuns pe Otopeni 🙂

4 Comments »

 • Mihai said:

  Nu e de mirare ca “ziaristii” nu stiu sa se documenteze. Pentru ca in Romania nu mai sunt ziaristi. Sau poate gasim vreo 5 la nivel de tara. Vezi cate unul care face un reportaj despre vapoare si nu a auzit de babord sau tribord. E bine daca, la un avion, pot deosebi fuselajul de motoare. N-are rost sa-i intrebi de flaps-uri, eleroane, voleti… Se pierd pe campi (campii aia pe care-i bat…).

 • Johann said:

  Ei tot Boeing este! 🙂
  Poate ca reporterul era cu gandul la “One Belt, One Road Forum” de la Beijing , la care au participat si sefi de state din blocul estic al UE si unde s-au pus pe tapet proiecte de vreo 900 miliarde euro ce urmeaza sa fie implementate in perioada urmatoare.
  Unii se bucura ca tara le este transformata in front de lupta, altii merg sa aduca intelegeri comerciale pentru tarile lor.

 • Cezar said:

  Adelin Pierdisor 🙂

  • LanceR said:

   Nu-nu, din punct de vedere al cunostintelor in ale aviatiei nu-s multe ce i se pot reprosa lui Adelin. Sunt insa altele 🙂 Dar nu facea el o asemenea gafa.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.