Basescu a reziliat contractul cu Tarom

tarom basePresedintele Traian Basescu a reziliat contractul cu compania TAROM, in baza caruia folosea o aeronava inchiriata pentru deplasarile in strainatate, dupa ce a fost acuzat ca intretinerea avionului costa prea mult.

In urma cu aproape o luna, compania TAROM a trimis la Cotroceni o scrisoare prin care cerea sa i se comunice daca se doreste sau nu continuarea contractului de inchiriere a aeronavei utilizate de presedintele Romaniei, informeaza Romania TV.

Anterior, presedintele Traian Basescu declarase nu va mai utiliza aeronava Airbus A310 pusa la dispozitie de Tarom, dupa ce s-au vehiculat informatii potrivit carora intretinerea acesteia costa circa sapte milioane de euro anual, bani suportati de la bugetul de stat.

Compania Tarom a cerut clarificarea situatiei contractului cu Administratia Prezidentiala, in contextul in care s-a elaborat un nou plan de management al companiei conform caruia eliminarea pierderilor si a cheltuielilor inutile este prioritara.

Tarom a luat in calcul vanzarea celor doua aeronave tip Airbus A 310 sau valorificarea acestora, in conditiile in care necesitau costuri de mentenanta foarte ridicate.

Ziare.com

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of