Blue Air neaga ca se afla in executare silita

Compania aeriana Blue Air nu se afla in executare silita, asa cum arata datele publicate de Agentia Nationala de Administrate Fiscala (ANAF), iar din februarie compania a inceput sa efectueze plati care au redus semnificativ debitele, a declarat miercuri directorul general al companiei, Sherif Ussama.

“Blue Air nu se afla in procedura de executare silita pentru datorii la bugetul de stat. ANAF, conform procedurii obisnuite, a notificat companiei sume reprezentand accesorii calculate pentru perioada 25.07.2010-04.05.2012.

In realitate, incepand cu luna februarie anul curent, in baza intelegerii dintre conducerea ANAF si cea a companiei Blue Air, s-au efectuat plati care au redus semnificativ debitele. Acestea vor fi complet reglate ca urmare a punerii in aplicare a prevederilor legale privind cesionarea de creante bugetare intre companii”, a declarat Sherif Ussama.

Transportorul aerian a avut la finele lunii iunie datorii de peste 5,83 milioane lei la bugetul de stat. Din aceasta suma, 2,82 milioane lei provine din dobanzi si penalitati de orice fel, 1,64 milioane din impozitul pe profit, iar restul din impozitul pe venit din salarii si alte impozite si taxe.

Blue Air este singura companie de smart flying cu capital privat 100% romanesc. Compania este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere si transporturi cargo.

Ziare.com

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of