Boeing 787 Dreamliner, interzis la zbor

DreamlinerBoeing 787 Dreamliner este consemnat la sol dupa problemele din ultima perioada, decizia fiind luata atat de U.S. Federal Aviation Administration (FAA), cat si de Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatiei (EASA).

Miercuri, FAA a emis o avertizare prin care le cerea tuturor operatorilor de Dreamliner sa nu mai foloseasca acest tip de avion pana cand anchetele pornite dupa problemele aparatelor japoneze nu vor fi solutionate.

Joi, EASA a luat aceeasi decizie, avertizand operatorii europeni asupra riscului de a folosi avionul celor de la Boeing in conditiile actuale.

Imediat sefii Boeing au reactionat, ei anuntand ca lucreaza non-stop alaturi de autoritatile competente pentru a rezolva problemele. Plus un bla-bla prin care ei isi reafirma increderea in avion.

Inainte de aceste recomandari ale autoritatilor aeronautice din SUA si Europa, japonezii si-au consemnat la sol din proprie initiativa avioanele Dreamliner, dupa ce un aparat al ANA a aterizat de urgenta pe aeroportul Takamatsu.

Pasagerii si membrii echipajului au fost evacuati pe iesirile de urgenta, acesta fiind al doilea incident din ultimele saptamani in care este implicat un Boeing 787 Dreamliner.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of