Home » Aviatie civila, featured

Boeing stia de problemele majore ale Dreamliner-ului

31 January 2013 No Comment

DreamlinerCompania Boeing stia de luni de zile ca noul sau aparat, 787 Dreamliner, are probleme majore cu bateriile litiu-ion utilizate, insa nu a luat nicio masura pentru a remedia problemele.

Cotidianul New York Times a anuntat, miercuri, ca producatorul american era la curent cu problemele de fiabilitate ale bateriilor.

Abia dupa ce Dreamliner-ul a fost consemnat la sol in intreaga lume, oficialii Boeing au anuntat public ca lucreaza pentru remedierea problemelor cauzate de baterii.

Mai mult, cele doua companii japoneze ce au avut de suferit din cauza bateriilor neconforme, All Nippon Airways si Japan Airlines, au dezvaluit ca au inlocuit o serie de baterii la Dreamliner, inainte ca acestea sa fie oprite de la zbor, autoritatile investigand si aceste lucrari.

Aparatul Boeing 787 Dreamliner nu mai are voie sa opereze niciun fel de cursa dupa ce un model al ANA a aterizat de urgenta pe aeroportul Takamatsu in data de 16 ianuarie.

Pasagerii au fost evacuati pe iesirile de urgenta iar autoritatile aeronautice din intreaga lume au emis avertizari cu privire la folosirea Dreamliner-ului.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.