Home » Aviatie civila, featured

Boeing vrea aprobare pentru reluarea zborurilor cu 787 Dreamliner

7 February 2013 No Comment

Boeing's 787 Dreamliner jetCompania Boeing vrea sa primeasca aprobarea autoritatilor aeronautice pentru a reincepe zborurile cu aparatul 787 Dreamliner. Este vorba despre zboruri-test, pentru a vedea daca problemele majore cu bateriile de bordul avioanelor au fost remediate.

Surprinzator este insa ca oficialii Boeing nu recunosc aceste demersuri. In schimb, au admis ca exista astfel de cereri responsabilii autoritatilor aeronautice.

“In prezent, evaluam aceasta solicitare a celor de la Boeing”, a raspuns Federal Aviation Administration (FAA).

De asemenea, Japan’s Transport Safety Board (JTSB) a confirmat faptul ca Boeing face demersuri pentru reluarea zborurilor cu Dreamliner.

Din informatiile “scurse” in presa, Boeing isi va concentra atentia asupra impactului pe care il au temperatura si vibratiile asupra bateriilor in timpul zborurilor.

In momentul de fata toate avioanele Boeing 787 sunt oprite de la zbor dupa ce doua aparate au raportat probleme cu bateriile li-ion de la bord, intr-un caz fiind necesara o aterizare de urgenta.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.