Home » Aviatie militara, featured

Brazilia se apropie de decizia privind achizitia de multirol

21 January 2012 No Comment

Ministerul Apararii din Brazilia, alaturi de intregul guvern federal, pregateste, in prima parte a acestui an, anuntarea deciziei privind castigatorul concursului pentru dotarea fortelor aeriene cu aparate multirol.

“Presedintele stie cat este de importanta aceasta decizie si sper ca o va lua in prima jumatate a anului”, a anuntat ministrul Celso Amorim.

In competitia pentru dotarea Fortelor Aeriene Braziliene se afla americanii de la Boeing, cu F/A 18 SuperHornet, francezii de la Dassault, cu Rafale, si suedezii de la Saab, cu JAS 39 Gripen.

La nivel de zvonistica, Hornetul american este favorit, insa exista un curent destul de puternic impotriva lui F-18 deoarece yankeii nu prea sunt dispusi la transfer de tehnologie. Pe locul secund este Gripen NG, singurul neajuns al acestuiat fiind, in opinia unor analisti, faptul ca este monomotor. Rafale este si aici ultimul, in ciuda unei sustineri politice aproape fara precedent, conturandu-se un nou esec pentru francezi.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.