Brazilienii au dat jos un avion civil

avionFortele Aeriene Braziliene au dat jos un avion civil despre care se presupune ca era folosit pentru transportul drogurilor. L-au dat jos adica l-au cam doborat.

Povestea este asa: avionul in cauza, un EMB-721C, a fost interceptat de un aparat militar brazilian ramas inca anonim (sa presupunem ca era un Super Tucano totusi) care a dat in el cu tunul de bord.

Detaliile acestui caz imi scapa si, din cate am vazut, le scapa si celor din Brazilia. Si e de inteles pana la urma. Cert este ca avionul brazilian a tras de mai multe ori in aparatul care n-a raspuns solicitarilor, facandu-i sita, mai mult sau mai putin, planul stang.

Civilul n-a fost doborat, ci a aterizat fortat, iar cei de la bord s-au facut nevazuti.

De ce ne intereseaza? Pai stiu ca multi va intrebati la ce ne trebuie avioane pentru Politie Aeriana. Ei bine, iata! Bine, poate pe la noi nu vom avea monomotoare civile burdusite cu droguri, insa este un alt exemplu ca Politie Aeriana nu inseamna doar interceptia unor potentiale tinte militare, ci si a unor avioane civile care nu se supun reglementarilor din cine stie ce motive.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Ce să care pe la noi frate? Și dacăl dobori,doamne ferește,îl m-ai găsește careva?