Home » Aviatie militara, featured

Brazilienii au dat jos un avion civil

28 October 2015 One Comment

avionFortele Aeriene Braziliene au dat jos un avion civil despre care se presupune ca era folosit pentru transportul drogurilor. L-au dat jos adica l-au cam doborat.

Povestea este asa: avionul in cauza, un EMB-721C, a fost interceptat de un aparat militar brazilian ramas inca anonim (sa presupunem ca era un Super Tucano totusi) care a dat in el cu tunul de bord.

Detaliile acestui caz imi scapa si, din cate am vazut, le scapa si celor din Brazilia. Si e de inteles pana la urma. Cert este ca avionul brazilian a tras de mai multe ori in aparatul care n-a raspuns solicitarilor, facandu-i sita, mai mult sau mai putin, planul stang.

Civilul n-a fost doborat, ci a aterizat fortat, iar cei de la bord s-au facut nevazuti.

De ce ne intereseaza? Pai stiu ca multi va intrebati la ce ne trebuie avioane pentru Politie Aeriana. Ei bine, iata! Bine, poate pe la noi nu vom avea monomotoare civile burdusite cu droguri, insa este un alt exemplu ca Politie Aeriana nu inseamna doar interceptia unor potentiale tinte militare, ci si a unor avioane civile care nu se supun reglementarilor din cine stie ce motive.

One Comment »

  • Jap said:

    Ce să care pe la noi frate? Și dacăl dobori,doamne ferește,îl m-ai găsește careva?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.