Home » Aviatie militara, featured

Bulgarii intarzie programul de achizitie a noului avion multirol

6 September 2011 2 Comments

Bulgarii nu se grabesc deloc sa achizitioneze un nou tip de avion multirol cu care sa isi doteze fortele aeriene, dupa cum a anuntat recent prim ministrul Boyko Borisov.

“Modernizarea aviatiei se va face abia dupa ce ne vom rezolva problemele din infrastructura si dupa ce vom reusi sa crestem veniturile cetatenilor bulgari. Vom cumpara avioane noi abia atunci cand acest lucru va deveni absolut necesar pentru a continua sa ne indeplinim indatoririle de membri ai NATO. Aparatele astea sunt foarte scumpe, un singur exemplar poate ajunge si la 100 de milioane de euro!”

Declaratia lui Borisov poate intarzia si mai mult programul de achizitie a noului multirol, bulgarii planuind sa isi doteze fortele aeriene cu aparate noi in jurul anului 2015.

Ca si Romania, Bulgaria ia in considerare mai multe oferte, printre acestea numarandu-se Gripenul celor de la Saab sau Eurofighterul.

Americanii nu au renuntat la ideea de a scapa de vechile F-16 si le-au propus si vecinilor de la sud de Dunare inchirierea a una sau doua escadrile de Falconuri scoase din uz in State, discutiile fiind programate pentru luna octombrie.

Gurile rele sustin ca bulgarii intarzie deliberat acest program pentru a astepta decizia Romaniei, ei urmand a cumpara acelasi tip de aparat pentru a propune ulterior ca antrenamentul si intretinerea sa se faca in comun, acest lucru ducand la reducerea costurilor.

2 Comments »

  • Night-elf said:

    Pai daca asteapta decizia Romaniei or sa astepte pana mai apoi 🙂
    Vreau sa vad care ministru de finante o sa-si asume o asa decizie in urmatorii 14 ani, nu 4.

  • admin said:

    O sa isi asume cineva decizia pana la urma, interesele financiare sunt enorme in jurul programului de achizitie iar presiunea externa e colosala.

    Sa vedem numai ce se va alege/ impune.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.