Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Canada ar renunta la F-35. Rafale intra in scena

12 January 2013 2 Comments

rafaleCanada se intereseaza de alte avioane de generatia 4+ dupa ce mai multe voci guvernamentale s-au plans de pretul prea mare al lui F-35 si de intarzierile tot mai mari ale datei de intrare in dotare.

Astfel, canadienii au transmis un Request for Information (RfI) tocmai in Franta, pe adresa celor de la Dassault. Nord-americanii vor afle cu ce se mananca Rafale si daca aparatul din Hexagon poate fi o alternativa viabila la F-35.

Eric Trappier, noul CEO al Dassault, a fost cel care a vorbit despre solicitarea canadienilor.

“Canada ar putea fi prima tara care renunta la F-35. Noi suntem gata sa le prezentam canadienilor oferta Rafale, sa le explicam care sunt capabilitatile operationale si ce ar cuprinde un eventual acord de cooperare industriala”, a spus Trappier.

Scriam in urma cu o luna de faptul ca Japonia si Canada se gandesc tot mai mult sa renunte la intentia de a cumpara avioane F-35. Daca niponii sunt deranjati de intarzierile mari la livrare, canadienii sunt foarte deranjati de pretul care creste si tot creste.

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.