Home » Aviatie militara, featured

Canada renunta la Super Hornet pentru a cumpara F-18 second hand

6 December 2017 2 Comments

Foto: Operation Impact

Canada va renunta oficial la intentia de achizitiona avioane F/A-18 Super Hornet pentru a se reorienta spre un numar neprecizat de F-18 second hand din Australia.

Surse apropiate guvernului canadian au transmis agentiei Reuters ca mult-discutatul contract pentru 18 avioane Super Hornet noi a picat. Motivul il reprezinta disputa pe care Boeing o poarta cu cei de la Bombardier.

In locul celor 18 Super Hornet, Canada va cumpara inca nu se stie cate F-18 second din Australia.

Australienii sunt dispusi sa vanda, iar canadienii au nevoie sa cumpere. Achizitia este doar un stop-gap pentru momentul in care Canada se va decide sa atribuie un contract major, favorit fiind, in ciuda tuturor zvonurilor, F-35 Lightning II.

Pana atunci ne putem gandi si la faptul ca Romania nu este singurul stat care cumpara avioane de lupta la mana a doua.

2 Comments »

  • Jap said:

    După circul de prost gust dintre bombardier și boeing, astea le ia ca piese de schimb pt ălea a lor. O să tragă de viespile lor pînă scot europenii un ‘stealt’,după aia m-ai vedem. Oricum, ‘Hasta la vista,f35’!

  • Raptor said:

    Mica mare diferenta dintre doi amatori de SH, e ca aia mai de la inceputul alfabetului vor sa cumpere Furile ca solutie stop-gap. Aia mai din coada alfabetului si tot pe acolo in clasament le-au luat cu mare mandrie sa le tina pana pica si astea ca predecesoarele, se mandreau cu ele cand le-au luat si inca se mai mandresc durere mare de parca am fi luat Raptore nu alta, pe aia de prin birouri parca ii si vad infoiti pe la diverse evenimente cu aere ca suntem putere regionala.
    Da bine ca le-au luat si pe alea ai nostri ca bani de racheti si bombi nu mai fura, dar cum suntem pastratori mari de traditii militare nu e nimic ca are tara carmizi pentru rezbel, ca la militie aieriana iti trebe doar kerosenu` si uitem cum bifaram noi sa avem o forta aeriana putere rejionala, combatibila NATO, cu avioane de la number one si multiroale pe deasupra daca iti vine a crede.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.