Home » Aviatie militara, featured

Canada trimite avioane F-18 (cel mai probabil) in PoloniaCanada sends F-18 jets (most likely) in Poland

18 April 2014 6 Comments

F-18Canada va trimite sase avioane de vanatoare F-18 in Europa de Est. Cel mai probabil, “albinutele” vor ateriza in Polonia.

Stephen Harper, premierul canadian, a fost cel care a anuntat relocarea celor sase avioane in Europa, pe fondul miscarilor de trupe din cadrul NATO.

Presa locala a dat si informatia potrivit careia avioanele F-18 vor ajunge in Polonia, informatie care nu a fost confirmata oficial.

In Polonia se afla in momentul de fata 12 avioane americane F-16. F-18Canada will send six F-18s fighters in Eastern Europe. The jets will land, most likely, in Poland.

Stephen Harper, Canadian prime minister, announced deployment of the six airplanes and local media said that F-18s will arrive in Poland. This information wasn’t officialy confirmed.

12 American F-16s jets are now in Poland.

6 Comments »

 • M.C said:

  deja devin stresanti polonezii cu tipetele lor isterice sa se mute toata lumea la ei, de altfel ei sunt razboinici desavarsiti…

  • Admin said:

   Stresanti sau nu, au o diplomatie de nota 8 cel putin. Iti dai seama ca pe ei nu-i intereseaza neaparat avioanele, cat faptul ca sunt acolo. Avand pe teritoriu avioane americane si canadiene e o asigurare in plus.

   Comparativ, am vaga impresie ca in cazul Romaniei miscarile de trupe vin la initiativa NATO iar noi le primim cu traditionalul “daca voi vreti neaparat sa ne trimiteti…”

   • M.C said:

    Ca o parere personala, daca aveam o armata decenta, cel putin ca a polonezilor, exact pozitia aia de care spuneai as fi luat-o.

    Chiar si in starea in care e acu’ noi ar trebui sa ne vedem de shopping mai departe, in liniste, fara crize de isterie, si aia e.

    Sunt curios, oare o sa sara ungurii ca vor sa ne “protejeze” si ei cu Gripen, eventual si niscai trupe… 🙂 ))

    • Admin said:

     Pai au facut rost de kerosen intre timp? Ca abia se protejeaza pe ei :)))

     • M.C said:

      ooo, stai linistit ca daca se iveste ocazia sa mearga in Romania o sa faca rost imediat 🙂 )

 • Robert Ionut said:

  Domnilor nu e panica. Polonezii sunt prea traumatizati, asta e singura lor problema. Noi avem MK care e baza americana, polonezii nu au asa ceva. mai garantie ca asta nu cred ca exista, daia polonezii sunt disperati, pentru ca daca ataci o un stat in care se afla o baza USA, vine considerat ca un atac asupra USA. Ati inteles de ce nu e panica? Credeti voi ca asta cu retragerea trupelor din Afghanistan, a fost doar o intamplare sa treaca prin Romania? neah. Am citit strirea funny ca polonezii cer 10.000 de soldati Us ca sa le garanteaza securitatea :)))), adica practic astia cu toata armata loe, confirma ce spun eu de mult mult mult timp, ca defapt in fatza rusilor armata conventionala poloneza este fix O barat. Ei au si un mare dezavantaj, acela ca teritoriul lor ii avantajeaza pe rusi, plus ca ceea ce nu stie multa lume, e ca ei ca prostii au construit toata infracstrutura rutiera (poduri etc…) pentru a rezista si tancurilor grele… lor le tremura chilotii. Noi avem o garantie americana, care face mult peste una Nato. Va amintesc ca este o mare diferenta intre a avea o baza Nato si a avea o baza Usa. Asa ca scenariile ca noi suntem prosti, nu se justifica. Apropo, la noi soldatii ies de 2 3 ori pe saptamana in poligoane de cand cu criza rusiei, in caz de ceva. Daca Usa si occidentu ar fortza ucraina sa cedeze insula serpilor romaniei, ar fi un mare aavantaj pentru toata lumea…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.