Home » Aviatie civila, featured

Cauza accidentului de avion de la Uzunu, Giurgiu: Intretinerea necorespunzatoare a motorului

19 January 2015 No Comment

ikarusCentrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile – CIAS a facut public raportul privind accidentul de avion care a avut loc in martie 2014 pe raza comunei Uzunu, din judetul Giurgiu.

Potrivit raportului CIAS, cauza accidentului ar fi “nerespectarea prevederilor programului de intretinere a motorului”.

“In ziua de 30.03.2014, in jurul orei 18.20, pilotul (proprietarul) aeronavei ultrausoare tip Ikarus C42B, identificata YR-5153 care efectua un zbor in interes propriu dupa reguli de zbor VFR, avand un pasager la bord, a luat decizia de a efectua o aterizare fortata, intrucat motorul aeronavei a prezentat variatii ale turatiei, cu simptome de oprire a motorului deasupra unei zone obstacolate.

Accidentul s-a produs la ora 18.20 LT in apropierea localitatii Uzunu si s-a soldat cu deteriorarea aeronavei.

Cauza producerii accidentului o reprezinta nerespectarea prevederilor programului de intretinere a motorului, ceea ce a putut duce la blocarea temporara a scaunului cuiului poantou a carburatorului nr. 1 pe pozitia deschis, ceea ce a permis accesul unei cantitati suplimentare de combustibil in camera de nivel constant si o aspiratie nedozata cu imbogatirea amestecului carburant in galeria de admisie a motorului.”

Raportul complet poate fi citit accesand acest link.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.