Home » Aviatie civila, featured

Ce spune copilotul avionului An-2 prabusit in Braila

4 August 2015 3 Comments

avionCopilotul avionului Antonov An=2 care s-a prabusit sambata in judetul Braila a confirmat ipoteza unei defectiuni tehnice a aeronavei.

Barbatul le-a spus reporterilor Digi24 de pe patul de spital care a fost firul evenimentelor.

“Am făcut decolarea, a fost vânt, ne-a ajutat la decolare, am decolat imediat. Înălţimea 10-15 metri, după 10-15 metri avionul a intrat într-un viraj necontrolat şi nu am putut să îl mai redresăm. Și ne-am prăbuşit. Eu am rămas între fiare acolo, carlinga a zburat şi am văzut comandantul întins pe iarbă fără să îmi imaginez cum a ajuns acolo.”

Comandantul avionului a murit a scurt timp dupa accident, inainte sa fie transportat la un spital din Capitala.

Culmea este faptul ca martorii spun ca acesta era constient imediat dupa accident, insa ranile suferite au fost prea grave.

3 Comments »

  • Adi said:

    Copilot sau mecanic de bord? Dupa limbaj e mecanicul.

  • Tauteanu said:

    M-am invartit multi ani in viata mea cu si in jurul AN2 – uri. La parasutisti, la cele cu munci agricole, (aici se spune elegant “utilitare”) De obicei in cabina zboara pilotul si mecanicul….sau un “musafir” si nu “copilot”. An de an se intampla accidente, mai ales in zona ULM dar aproape nci-o data nu mediatizeaza adevaratele cauze a prabusirilor. “Prietenii stiu de ce!”

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.