Home » Aviatie militara, featured

Cehia isi modernizeaza Gripenurile

5 January 2016 6 Comments

Èáslav 19.5. a 21.5.2005

Èáslav 19.5. a 21.5.2005

Flota de Gripen a Cehiei va fi modernizata in perioada urmatoare, avioanele urmand a avea capabilitati sporite de atac la sol.

Agentia suedeza de export de armament, FMX, a anuntat ca a primit un contract din partea cehilor pentru modernizarea sistemului de armament a celor 14 Saab Gripen operate de Fortele Aeriene Cehe.

Pachetul de modernizare include montarea unor noi piloni de acrosaj, updatarea softului sistemului de armament si pregatirea pilotilor si tehnicienilor, fiind in valoare de peste 14 milioane de dolari.

Dupa finalizarea programului de modernizare, Gripenul ceh va putea lansa o gama larga de bombe “inteligente” si conventionale.

Cehia planuieste sa utilizeze Saab Gripen pana in anul 2027.

6 Comments »

 • Jap said:

  Dacă păsările sînt proprietatea wikingilor,de ce plătesc cehii? Îmi miroase a țeapă.

  • cristian said:

   Probabil închirierea se referă numai la aparat. Armamentul privește pe beneficiar.

 • Jap said:

  Oricum ai luao tot țeapă e.

  • LanceR said:

   Nu e nicio teapa. In momentul incheierii acordului de leasing se prevede in contract tot ce pot sa faca avioanele si tot ce vrei tu, client, sa faci cu ele. Daca intre timp vrei sa faci si alte chestii cu avioanele, platesti.

   E ca si cum iti iei o masina in leasing, iar dupa doi ani constati ca vrei sistem de navigatie la ea. Si te duci si il cumperi de la reprezentanta 🙂

 • Jap said:

  Frate tu zici bine ce zici dar nimeni na văzut cum arată contractul de închiriere,noi ne dăm doar cu presupusul și pînă la o ‘desecretizare’ rămîne o țeapă.

  • LanceR said:

   Pai l-au vazut cehii, nu? Iar daca l-au prelungit pe inca 10 ani, cu optiune pe alti 2, ma gandesc ca oamenii sunt multumiti de conditii. Altfel, de banii aia puteau si ei sa cumpere F-16 la mana a treia.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.