Cehii au pus AMRAAM pe Gripenurile trimise in Islanda

gripenCam asta e stirea din toata desfasurarea de forte ceha, tara a preluat rolul de a asigura misiunile de Politie Aeriana in Islanda. Sub comanda NATO, evident.

Cinci avioane au trimis baietii la Keflavik, patru operationale si unul de rezerva, in caz ca se intampla vreo nefacuta.

Ei bine, noutatea este ca, la aceasta a treia rotatie in Islanda, cehii au decis sa agate de planuri si cate doua AIM-120 AMRAAM, rachete aer-aer cu raza medie de actiune. Asta in plus fata ce cele doua Sidewinder din varful planurilor.

Explicatia cehilor e ca vor sa exerseze si misiunile cu tipul asta de armament si zic sa ii credem pe cuvant.

Ah, inca o chestie care mi s-a parut interesanta. Cand au plecat baietii din Cehia in formatii de 3 si 2 au luat dupa ei si-o cisterna a USAF. Numai ca, pe masura ce se apropia momentul realimentarii in zbor, americanii au decis sa turbulentele sunt prea puternice si ca procedura nu e sigura. Asa ca au facut o escala tehnica in Scotia.

Si, ca sa nu uit, de cand si-au Gripene, cehii au efectuat patru misiuni externe, doua in statele baltice si doua in Islanda, aceasta fiind a cincea.

Apropo, la bulgari s-or duce ungurii? Sunt rau, stiu 🙂

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CezarJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Și la unguri cine se duce?

Cezar
Guest
Cezar

Noi! 🙂

Jap
Guest
Jap

A ‘înviat’ Resboiu!