Cele mai sigure companii aeriene din lume

British Airways este, potrivit Agentiei de rating al transportului aerian (ATRA), una dintre cele mai sigure companii aeriene din lume, alaturi de grupul franco-olandez Air France-KLM si compania germana Lufthansa.

Tara cu cele mai multe companii in topul realizat de ATRA este insa Statele Unite. Astfel, companiile americane AMR Corporation, din care fac parte American Airlines si American Eagles, precum si Continental Airlines, Delta Airlines, Southwest Airlines, United Airlines si US Airways sunt printre cele evaluate de agentia de rating ca fiind cele mai sigure din lume.

Singura reprezentata a continentului asiatic care apare in lista este Japan Airlines, scrie The Telegraph.

Topul a fost intocmit pe baza a 15 criterii, printre care varsta avioanelor din dotare sau componenta flotei. In total, au fost testate 100 de companii aeriene, dar numai 44 au raspuns criteriilor cerute.

Reprezentantii ATRA au declarat ca expertii agentiei considera gresita ideea de a lua in calcul numai accidentele inregistrate de o companie sau alta. In opinia lor, nu mai putin importante pentru securitatea zborurilor sunt elementele tehnice, umane sau organizatorice.

Sursa: Ziare.com

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of