Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

China prezinta inca un avion, J-15S | FOTO

7 November 2012 No Comment

Fac ce fac chinezii si scot avioane pe banda rulanta. Generatia a V-a, a IV-a, a III-a, nu conteaza, important e sa iasa pe poarta uzinelor de profil si sa se lase pozate de “spotterii” cu ochi oblici si aprobare de la partid.

La sfarsitul saptamanii trecute, pe pista Shenyang Aircraft Company (SAC), si-a facut aparitia J-15S, adica varianta cu dubla comanda a lui J-15, si el iesit in lume destul de recent.

Din cate se pare, a fost vorba chiar de primul zbor al prototipului J-15S, ceea ce e un eveniment, trebuie sa recunoastem.

Aceasta varianta cu dubla comanda a ceea ce se vrea sa fie “multirolu’ marinei” ar fi destinata doar antrenamentului, insa poti sa stii ce le trece astora prin cap?

Oricum, China este “the shit” in ceea ce priveste industria aeronautica in momentul de fata. Orezarii au in derulare doua proiecte de avioane de generatia a V-a si vreo trei macar pentru aparate cu pretentii mai modeste. Asta pe langa ce se afla in faza de productie!

Nimeni nu stie cam cat de buna si de avansata este tehnologia, insa macar la capitolul dorinta puncteaza baietii astia mai mult ca oricine in ultimele decenii.

Avem si poze, d-alea cu logo pe ele ca sa se vada si sursa chinezeasca:

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.