Home » Aviatie militara, featured

China vrea sa transforme J-20 in multirol

13 March 2018 4 Comments

Foto: Wikipedia

Chinezii vor sa transforme “invizibilul” J-20 intr-o adevarata platforma multirol in urmatorii ani, cu mai multe versiuni in stilul lui F-35.

Proiectat ca aparat destinat obtinerii superioritatii aeriene, J-20 va fi dezvoltat in anii ce vin, anunta China Daily.

“Nu ne multumim cu ce am realizat. Vom dezvolta J-20 intr-o familie mare pastrand ca puncte forte procesarea infrormatiei si capacitatile legate de obtinerea acesteia. In acelasi timp, ne gandim la urmatoarea generatie de avioane de lupta. J-20 este cel mai bun avion militar al Chinei si va fi folosit in momentele cruciale ale unui razboi”, a explicat Yang Wei, director adjunct al celor de la AVIC.

Se pare ca am anticipat bine atunci cand am scris ca J-20 se doreste a fi o varianta mai mare a lui F-35, si nu una a lui F-22.

Faptul ca vor sa-l dezvolte, foarte probabil inclusiv cu o versiune ambarcata pentru viitorul portavion, imi arata ca oamenii lui Xi n-au depasit faza de copy-clone si nu-s capabili inca sa dezvolte propriile produse.

Foarte interesant mi se pare si faptul ca nu se mai insista pe caracteristicile stealth, care n-ar fi atat de impresionante la J-20, ci pe cele de procesare a informatiei. Dar aici e de discutat, capacitatea avionicii chinezesti e mult prea laudata in unele medii fara date concrete.

4 Comments »

 • Jap said:

  Dacă nu eram în Nato,pe ăsta scria:Forțele Aeriene Române.

 • Tokarev_TT said:

  Eterna şi fascinanta Chină…………..

  • Petre said:

   Fascinanta..da .ctrl +c and …ctrl + v.
   Bubuie buda ala al lor la ce tare- s cintezoiii zburatori.
   O propaganda chiar mai buna ca a rusilor barza asta sburatoare.

 • ClauPit said:

  De aia cică vor sa mai cumpere su-35….Ca fapt divers ei au trimis actualele su-35 in zona fierbinte din marea Chinei. De aici tragi niste concluzii privind marea armata chineza…pe hartie

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.