China vrea sa transforme J-20 in multirol

Foto: Wikipedia
Chinezii vor sa transforme “invizibilul” J-20 intr-o adevarata platforma multirol in urmatorii ani, cu mai multe versiuni in stilul lui F-35.

Proiectat ca aparat destinat obtinerii superioritatii aeriene, J-20 va fi dezvoltat in anii ce vin, anunta China Daily.

“Nu ne multumim cu ce am realizat. Vom dezvolta J-20 intr-o familie mare pastrand ca puncte forte procesarea infrormatiei si capacitatile legate de obtinerea acesteia. In acelasi timp, ne gandim la urmatoarea generatie de avioane de lupta. J-20 este cel mai bun avion militar al Chinei si va fi folosit in momentele cruciale ale unui razboi”, a explicat Yang Wei, director adjunct al celor de la AVIC.

Se pare ca am anticipat bine atunci cand am scris ca J-20 se doreste a fi o varianta mai mare a lui F-35, si nu una a lui F-22.

Faptul ca vor sa-l dezvolte, foarte probabil inclusiv cu o versiune ambarcata pentru viitorul portavion, imi arata ca oamenii lui Xi n-au depasit faza de copy-clone si nu-s capabili inca sa dezvolte propriile produse.

Foarte interesant mi se pare si faptul ca nu se mai insista pe caracteristicile stealth, care n-ar fi atat de impresionante la J-20, ci pe cele de procesare a informatiei. Dar aici e de discutat, capacitatea avionicii chinezesti e mult prea laudata in unele medii fara date concrete.

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
PetreClauPitTokarev_TTJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Dacă nu eram în Nato,pe ăsta scria:Forțele Aeriene Române.

Tokarev_TT
Guest
Tokarev_TT

Eterna şi fascinanta Chină…………..

Petre
Guest
Petre

Fascinanta..da .ctrl +c and …ctrl + v.
Bubuie buda ala al lor la ce tare- s cintezoiii zburatori.
O propaganda chiar mai buna ca a rusilor barza asta sburatoare.

ClauPit
Guest
ClauPit

De aia cică vor sa mai cumpere su-35….Ca fapt divers ei au trimis actualele su-35 in zona fierbinte din marea Chinei. De aici tragi niste concluzii privind marea armata chineza…pe hartie