Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Chinezii ne arata noul avion ASW, Y-8Q | Galerie foto

5 January 2013 No Comment

Chinezii au aratat, recent, primele prototipuri ale avionului ASW (Anti-submarine warfare) pe care il asteapta marina lor militara de ani buni, Y-8Q sau Y-8GX6.

Fac ce fac baietii astia si ne arata avioane sau variante de avioane noi in fiecare saptamana. Daca anul 2012 l-am incheiat cu ei, era absolut normal ca 2013 sa inceapa tot cu mancatorii de orez.

Primele doua prototipuri ale lui Y-8Q au fost surprinse la jumatatea lunii noiembrie, pe pista aerodromului Shaanxi Aircraft Company, constructorul clonei aparatului de zbor.

La inceput de 2013, un Y-8Q s-a si ridicat in aer in ceea ce pare a fi zborul inaugural al variantei ASW.

Shaanxi Y-8 este un avion de transport de marime medie copiat dupa bazat pe rusescu Antonov An-12. Pentru ca a avut un succes rasunator in China, el a fost dezvoltat intr-o eternitate de variante (personal am numarat vreo 37 de variante mai mult sau mai putin diferite), cele mai noi si mai avansate fiind ASW-ul, AWACS-ul (Airborne Warning and Control System) sau MPA (Maritime Patrol Aircraft).

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.