Home » Aviatie militara, featured

Chinezii nu vor exporta “invizibilul” J-20

17 December 2014 One Comment

j-20China a decis ca avionul de generatia V pe care il dezvolta, Chengdu J-20, nu va fi disponibil la export odata ce va deveni operational.

Hotararea era oarecum asteptata, mai ales dupa ce chinezii au anuntat ca “fratele mai mic”, FC/J-31, va fi cel care va fi oferit potentialilor clienti externi interesati.

J-20 este primul avion de lupta de generatia V dezvoltat de China si, din cate se pare, este destul de aproape de intrarea in serviciu. Exista cinci prototipuri construite, iar faza de testare este aproape finalizata.

Din putinele informatii facute publice pana acum, 2016 ar fi anul in care Fortele Aeriene Populare Chineze ar urma sa inceapa operarea lui J-20.

One Comment »

  • Jap said:

    Niciodata sa nu spui niciodata,j-20 ramîne în tara și j-31 ramîne și se exporta,cam ce-au facut gringo cu f-22 si f-35,i-au copiat perfect pîna aici,asta cu stealth si generatia 5 e o fraza misto și da bine la public în realitate noile radare 3d si rachete aa vor face prăpad printre ele (vezi f-117 razboiul din serbia).

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.