Home » Aviatie militara, featured, Istorie

Chuck Yeager, supersonic la 89 de ani

15 October 2012 No Comment

Charles Elwood “Chuck” Yeager, primul om care a depasit viteza sunetului, a reeditat momentul duminica, langa baza aeriana Nellis. Remarcabil este ca veteranul pilot are acum 89 de ani!

Chuck Yeager a pus din nou mana pe mansa, pentru a marca implinirea a 65 de ani de la spargerea barierei sunetului.

Daca in 1947 tanarul Yeager zbura cu avionul experimental X-1, construit de cei de la Bell, acum generalul maior Yeager a avut pe mana un F-15 E Strike Eagle, dar si un “ajutor”, in persoana capitanului David Vincent.

Americanii tin insa sa precizeze ca veteranul in varsta de 89 de ani a pilotat avionul in majoritatea timpului zborului, el controland decolarea, aterizarea, dar si momentul in care F-15 a depasit viteza sunetului.

Generalul Chuck Yeager a fost destul de sarac in declaratii, insa nu a uitat sa multumeasca Fortelor Aeriene (USAF) pentru ca i-au oferit ocazia de a intra in istorie. In plus, el a mai zburat si pe vreo 350 de avioane diferite peste tot prin lumea asta.

Anul trecut, pentru a marca momentul, Yeager a fost supersonic la mansa unui F-16 D.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.