Home » Aviatie militara, featured

Comandantul detasamentului RAF din Romania vorbeste despre misiunile de Politie Aeriana

18 July 2018 No Comment

Foto: Sgt Neil Bryden RAF

Comandorul Chris Ball, comandantul detasamentului 135 Expeditionary Air Wing, aflat in misiune in Romania, pe aerodromul Mihail Kogalniceanu, a vorbit recent despre misiunile de Politie Aeriana.

Acesta a explicat ca prima interceptare a avut loc in data de 3 mai, imediat dupa ce au ajuns in tara noastra, iar de atunci au tot fost alarmati.

“Am avut prima interceptare pe 3 mai. Un avion de supraveghere rusesc. Şi am tot fost ocupaţi de atunci. Nu pot să intru în detalii, dar colaborăm îndeaproape cu colegii români de pe MiG-urile 21 cu care împărţim baza de la Mihail Kogălniceanu”, a declarat Ball pentru Mediafax.

Royal Air Force au trimis in Romania patru avioane de lupta Eurofighter Typhoon pentru a ne ajuta la misiunile de Politie Aeriana.

Eurofighter-ele britanice executa misiunile de lupta alaturi de MiG-urile 21 romanesti, unitatile fiind alertate separat de Centrul NATO din Spania, de la Torrejon.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.