Home » Aviatie civila, featured

Conducerea Tarom a fost schimbata

8 May 2014 No Comment

taromNoul Consiliu de Administrație al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române – TAROM este format din șapte membri, doi rămași din vechea componență, respectiv Răzvan Filipescu și Dante Stein, iar alți cinci noi membri au fost numiți în Adunarea Generală a Acționarilor de marți.

Acționarii TAROM SA au decis schimbarea a patru din cei șase membri rămași în Consiliu de Administrație, iar unul dintre membri, Bogdan Speteanu, a renunțat, în martie, la această calitate.

Astfel, Consiliului de Administrație de la TAROM este format din Iulian Matache — secretar de stat Ministerul Transporturilor, Dante Stein — fost consilier al premierului Victor Ponta, Răzvan Filipescu — președinte Autoritatea Națională pentru Turism, Radu Mihai Fleanță — lider Sindicatul piloților din TAROM, Gabriel Dumitrașcu — directorul Direcției de Privatizare din Departamentul pentru Energie, Toma-Dorin Cîmpeanu — fost secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională și Dan Valeriu Andrei — fost director Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Membrii CA înlocuiți sunt Manuel Donescu, Florin Luca, Constantin Sebeșanu și Ovidiu-Petrișor Artopolescu.

Fostul Consiliu de Administrație a fost instalat în noiembrie 2013, când ministru al Transporturilor era Ramona Mănescu.

Compania TAROM a fost înființată în 1954, iar din iunie 2010 este membră a Alianței SkyTeam. Din 1993 a devenit membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociației Companiilor Aeriene Europene (AEA).

AGERPRES

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.