Home » Aviatie militara, featured

Contractul pentru Rafale e “95% gata”

30 March 2015 3 Comments

rafaleContractul dintre India si Dassault privind achizitionarea a 126 de avioane Rafale este gata in proportie de 95%.

Anuntul l-a facut chiar presedintele Dassault, Eric Trappier, care este sigur ca omnirolul va pleca pana la urma la export, dupa ani si ani de asteptare.

“Mi-as dori ca lucrurile sa mearga mai repede, dar este vorba despre un contract urias. Prefer sa fim atenti acum decat sa avem probleme apoi”, a precizat acesta, care a mai spus ca acordul are “mii de pagini”.

Pana la urma, disensiunile dintre Dassault si HAL cu privire la situatia avioanelor care vor fi asamblate in India par a fi rezolvate, iar contractul merge inainte.

Oricum, va fi extrem de interesanta integrarea Rafale in ciorba numita Indian Air Force, unde stau la un loc Su-30MKI, Mirage-2000, Jaguar sau Tejas.

3 Comments »

 • Jap said:

  Parca ți-am zis în urma cu 2 saptamîni ca sau înteles si au batut palma,indienii au luat o țeapă cu pak fa si cu rafale,din astea 2uă încearcă sași facă propria pasăre,numai zeii gangelui știu ce-o să iasă.

  • LanceR said:

   Deocamdata nu s-a batut nicio palma, dar astia zic ca sunt aproape.

   Si daca-mi amintesc eu bine, tu spuneai ca indienii n-o sa cumpere Rafale, ca au Su-30 si PAK-FA, iar eu iti spuneam ca sunt disperati sa ia avioanele din Franta pentru ca alea rusesti sunt mult sub asteptarile lor.

 • Jap said:

  Au bătut palma în 8.3.2015 și acum sau “aflat” ceva informatii caută ce am comentat în articolul scris de tine în ‘rafale în emirate’ din 12.3.2015 (acum 18 zile),am zis apoi în alt articol ca nar mai trebui cumparat rafale ca au su30 si pak fa ce-a cei corect,de ce sal mai ia pe rafale cai în urma lui pak fa toate astea de mai sus în alt articol,a nu se confunda comentariile mele din articole diferite.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.