Home » Analiza, featured

Coreea de Nord a testat cu succes bomba cu hidrogen

3 September 2017 No Comment

Coreea de Nord a testat cu succes in cursul zilei de duminica bomba cu hidrogen. E un pas major in programul de inarmare nucleara a lui Kim, unul care ar trebui sa ne sperie pana la un punct.

Americanii, japonezii, sud-coreenii si chinezii au inregistrat un cutremur de suprafata cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter, ulterior chiar Pyongyangul confirmand al saselea test nuclear din istoria tarii.

De data asta n-am mai avut clasica si vechea bomba atomica, ci o bomba cu hidrogen. O spun nord-coreenii si o confirma magnitudinea cutremurului, care ne arata puterea noii arme.

Ingrijorator este ca testul nuclear vine la o zi dupa ce televiziunea de stat de la Pyongyang a prezentat prima bomba cu hidrogen a statului comunist ce poate fi plasata pe o racheta intercontinentala.

De asemenea, in anuntul oficial de duminica, oamenii lui Kim au confirmat faptul ca testul acesta vizeaza focoasele nucleare ce vor fi integrate pe rachetele intercontinentale.

In momentul de fata lucrurile sunt putin in ceata, mai ales ca dupa primul cutremur, provocat de explozie, s-a mai inregistrat unul, atribuit deocamdata prabusirii tunelului in care s-a produs detonarea. Este totusi vorba despre un cutremur cu magnitudinea de este 4 grade, cumva prea puternic pentru a fi provocat de prabusirea unui tunel.

Este aproape cert faptul ca astia mici ai lui Kim au facut un pas major pe scena internationala, avand acum bomba cu hidrogen si vectorii care sa o transporte cam oriunde in lume.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.