Croatia isi ia MiG-urile 21 din UcrainaCroatia gets back it’s MiG-21 jets

mig-21 croatiaAvioanele MiG-21 Bis trimise de Croatia tocmai in Ucraina pentru reparatii capitale vor reveni, in curand, acasa.

Ministerul Apararii de la Zagreb a anuntat ca au inceput testele de zbor pentru avioanele in cauza, acestea urmand a fi livrate Croatiei in decurs de cateva saptamani.

Croatii nu uita sa precizeze ca intarzierile n-au fost cauzate de criza din Crimeea, ci de niste probleme pe care le are compania ucrainiana care realizeaza lucrarile.

Croatia a semnat un contract in valoare de 14 milioane de euro cu Ukrspecexport, care se angajeaza sa prelungeasca resursa de zbor pentru sapte avioane MiG-21 Bis si sa livreze alte cinci asemenea aparate din “stocul” abandonat pe la ei prin batatura.

Croatia va avea astfel in curand o escadrila de MiG-21 la dispozitie pentru a-si proteja, pe cat posibil, spatiul aerian.

Aerostar Bacau a fost “in carti” pentru acest contract, insa au fost preferati ucrainienii pentru ca au lucrat mai ieftin.mig-21 croatiaThe MiG-21 fighter jets taht Croatia sent over to Ukraine for an overhaul will get back home in the next few weeks.

Defence Ministry from Zagreb announced that flight testing is underway in Odessa, so the planes will remain in Ukraine for a short while.

Croatia sent in Ukraine seven MiG-21 Bis jets for a complete overhaul. The deal valued at 14 million euros also includes buying five addional MiGs from Ukrspecexport company.

1
Leave a Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Croatii au ales pe Ucraina fiind mai ieftin și cele 5 păsari gratis, cu o conditie sa fie modernizate acolo,pe foamea asta 5 miguri este mană cerească pt. unii.