Home » Aviatie civila, featured

Cronica de film: Sully

18 December 2016 3 Comments

Stiu ca nu v-am obisnuit cu asa ceva, dar mi-am spus ca ar fi interesant daca am putea discuta si despre filmele cu si despre aviatie, primul pe lista fiind, cu voia dumneavoastra, Sully.

Eu l-am vazut abia acum, impresiile despre imi sunt inca proaspete, asa ca sa vedem ce iese.

Inceputul filmului, primele scene, sunt complet stupide si fara nicio legatura sau logica, demne de un scurt-metraj de la Facultatea de Constructii din Kiyrgystan. Dar dupa inceputul dezastruos, devine un film bun.

Mi-a placut abordarea, aceea de a trai si povesti incidentul mai ales prin prisma anchetei care a urmat, pentru ca a fost una destul de controversata. E mult, mult, mult mai buna fata de povestea clasica, aceea de a lua evenimentul liniar, cap-coada.

Nu mi-au placut insa cliseele alea din cosmarurile traite cu ochii deschisi de Sully si nici discutiile cu nevasta-sa, care mi s-au parut mai artificiale decat bianca dragusanu.

Altfel, filmul vine cu o poveste destul de bine structurata, care reuseste sa te tina prins de ecran pana la final, atunci cand vine confirmarea lucrului bine facut de catre comandant. Din punct de vedere regizoral, cred, filmul mi se pare ca nu a atins nici pe departe potentialul povestii, avand un stil imbatranit, desi abunda in efecte speciale.

Imi place totusi ca Sully pune pe tapet in maniera corecta problema echipajului unui avion de linie. Se vede lesne de ce este nevoie de un comandant experimentat, de la care un secund chiar are ce invata. De asemenea, trebuie remarcat profesionalismul insotitorilor de zbor, care nu de putine ori sunt vazuti ca niste chelneri ai liniilor aeriene. In asemenea momente se vede insa cata pregatire fac acesti oameni pentru a putea fi de ajutor atunci cand trebuie.

Din aceasta perspectiva, filmul face o treaba excelenta si macar pentru atat merita vazut de cei care n-au reusit inca sa il urmareasca.

Din punct de vedere artistic, filmul mi se pare mult sub poveste si ma gandesc ca un regizor foarte bun si cu experienta pe actiune, plus o echipa de scenaristi mai buna, ar fi realizat un produs care sa se ridice la inaltimea capitanului Chesley “Sully” Sullenberger.

Bine, si daca vreti o recomandare, da, e musai sa-l vedeti pentru ca merita. Si mai jos aveti discutiile reale ale incidentului:

3 Comments »

 • Jap said:

  Regizorul filmului este Clint Eastwood. In america ar fi un fel de Sergiu Nicolaescu. Citeștei biografia artistică(actor,regizor,producător,scenarist) a lui Eastwood și ai să vezi că a fost alegerea perfectă ca regizor (wikipedia,cinemagia,cinema RX). Iară de Tom Hanks,actorul meu preferat nu m-ai zic nimic.

  • LanceR said:

   hai ca vad ca sunt probleme tehnice si nu a intrat comentariul. stiu ca filmul e regizat de clint. indiferent de cv-ul lui, filmul asta l-a regizat prost. iar tom a fost neconvingator, ca sa nu spun altfel.

 • jap said:

  uitate la incasari LanceRe.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.