Cum recuperezi un avion prabusit in Afghanistan? (Galerie foto)

V-ati intrebat vreodata ce se intampla cu avioanele care, din diverse motive, se prabusesc pe teatrul de lupta, mai ales daca “frontul” se numeste Afghanistan?

Putem exemplifica cu o serie de imagini in care este prezentata recuperarea unui Mirage 2000D cazut luna trecuta, ambii piloti reusind sa se salveze prin catapultare.

Odata epava localizata la sol, trupele infanteriei marine intra in scena. Primul lucru este observarea atenta a locului, apoi, cu ajutorul unu vehicul special, M88, epava este extrasa din locul in care s-a prabusit, pentru ca militarii sa isi poata face treaba cat mai bine.

Cu ajutorul unor explozibili speciali, aripile sunt detasate de fuselaj iar apoi intreaga incarcatura este urcata intr-un autovehicul special, fiind gata de transport.

In cazul de fata, aparatul s-a prabusit din cauze inca neelucidate complet. Aparatul francez a fost chemat de trupele italiene, care erau atacate de insurgenti si, se pare, ca pilotii ar fi luat decizia de a se catapulta dupa ce s-a tras asupra lor.

All images © Sipa Press/Rex Features

2 thoughts on “Cum recuperezi un avion prabusit in Afghanistan? (Galerie foto)

  1. Asta imi aduce aminte de bancul ala cu “cum se numeste un avion francez care vine in ajutorul soldatilor americani in desert? Mirage :)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.