Home » Aviatie militara, featured

Cum recuperezi un avion prabusit in Afghanistan? (Galerie foto)

17 June 2011 2 Comments

V-ati intrebat vreodata ce se intampla cu avioanele care, din diverse motive, se prabusesc pe teatrul de lupta, mai ales daca “frontul” se numeste Afghanistan?

Putem exemplifica cu o serie de imagini in care este prezentata recuperarea unui Mirage 2000D cazut luna trecuta, ambii piloti reusind sa se salveze prin catapultare.

Odata epava localizata la sol, trupele infanteriei marine intra in scena. Primul lucru este observarea atenta a locului, apoi, cu ajutorul unu vehicul special, M88, epava este extrasa din locul in care s-a prabusit, pentru ca militarii sa isi poata face treaba cat mai bine.

Cu ajutorul unor explozibili speciali, aripile sunt detasate de fuselaj iar apoi intreaga incarcatura este urcata intr-un autovehicul special, fiind gata de transport.

In cazul de fata, aparatul s-a prabusit din cauze inca neelucidate complet. Aparatul francez a fost chemat de trupele italiene, care erau atacate de insurgenti si, se pare, ca pilotii ar fi luat decizia de a se catapulta dupa ce s-a tras asupra lor.

All images © Sipa Press/Rex Features

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.