Home » Aviatie civila, featured

Cum s-a suparat pe Tarom presedintele CA al Tarom

26 November 2012 No Comment

Presedintele Consiliului de Administratie al Tarom, Dan Pascariu, s-a suparat pe oamenii din companie dupa ce a constatat ca acestia nu stiau ca au nevoie de un plan “de business” (de afaceri nu suna bine) pentru a readuce operatorul national pe profit.

“După preluarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie la TAROM am ţinut o expunere, în faţa a 400 de angajaţi ai companiei, şi am constatat că nu ştiau că fără un program de business nu pot face profit”, a declarat, sâmbătă, Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie al TAROM, citat de Agerpres.

”La TAROM am făcut o prezentare în faţa a 400 de oameni şi am constatat că nu ştiau că degeaba au rute de zbor, tehnică, aparatură modernă, dacă nu au un plan de business, de operare, ca să fie profitabili. Ei au spus că sunt profitabili. Cum să fie profitabili, când statul le-a plătit 700 de milioane de euro, iar ei nu au avut nici un fel de venituri? Atâta timp cât nu există un model de business, un model de operare, nu poate fi profitabilă compania”, a spus Pascariu.

Bun, domnul Pascariu pare pus pe fapte mari. Iar prima lui fapta din mandatul de presedinte al CA a fost aceea de a… sustine o prezentare? Serios? Iar dupa prezentare a tinut sa dezvaluie presei cat de incapabili sunt oamenii din subordinea lui?

Intr-adevar, extrem de profi, ca sa pastrez tonul cool, sunt aceste prime actiuni. Vazute din afara, ma simt nevoit sa precizez. Dar asa, din afara, actiunile lui Pascariu nu par facute decat pentru a se pune la adapost de un eventual esec al misiunii lui la Tarom.

Dan Pascariu a preluat funcţia de preşedinte al CA al TAROM pe 18 octombrie. Strategia pentru 2013 anunţată de Pascariu pentru eficientizarea TAROM include reducerea pierderilor cu 30 la sută şi creşterea cifrei de afaceri.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.