Curse noi Wizz Air, din 2013

Compania low cost Wizz Air va introduce, din mai 2013, noi curse de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca spre Bari (Italia), Bruxelles (Belgia) şi Eindhoven (Olanda) şi va creşte frecvenţa zborurilor spre Dortmund, Milano şi Paris.

Directorul comercial al Wizz Air, Abran Gyorgy, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, în perioada următoare, se vor introduce trei noi rute de la Cluj-Napoca spre destinaţii din Italia, Belgia şi Olanda, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Wizz Air are patru baze în România, cea mai importantă din Transilvania fiind cea din Cluj-Napoca. Vom aloca cea de-a treia aeronavă Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca pentru a creşte cu 25 la sută capacitatea de aici, astfel încât estimăm că vom transporta de la Cluj peste 730.000 de pasageri în anul 2013. De asemenea, vom introduce, din mai 2013, trei noi rute spre Bari (Italia), Bruxelles (Belgia) şi Eindhoven (Olanda), acestea urmând a fi operate de două ori pe săptămână. Vom creşte şi frecvenţa pe trei rute la cinci zile pe săptămână, fiind vorba despre cele spre Dortmund, Milano şi Paris. Lansarea noilor rute şi creşterea frecvenţei pe alte rute demonstrează angajamentul Wizz Air de a dezvolta în continuare piaţa din Cluj”, a spus Abran.

Baza operaţională de la Cluj-Napoca a Wizz Air va avea astfel trei aeronave de tip Airbus A320.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că decizia companiei Wizz Air de a aloca o nouă aeronavă pentru Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca este un răspuns la eforturile de investiţii derulate până acum.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală şi de Est şi va transporta 12 milioane de pasageri în acest an.

Compania are o flotă de 39 de aeronave.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of