Home » Aviatie civila, Aviatie sportiva, featured

Cursuri gratuite de zbor si parasutism la Aeroclubul Romaniei

29 December 2016 2 Comments

Aeroclubul Romaniei da din nou startul inscrierilor la cursurile gratuite de zbor sau parasutism pentru anul 2017.

ATENTIE! Pentru cursurile gratuite sunt eligibili doar tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 23 de ani, cei trecuti de aceasta varsta fiind nevoiti sa plateasca aceste cursuri daca vor sa le urmeze.

“Înscrierile pentru cursurile teoretice şi practice în vederea obţinerii licenţelor de paraşutist, pilot planor, pilot avion şi pilot aeronave ultrauşoare motorizate pe care le organizează Aeroclubul României se fac în perioada 9 ianuarie – 3 februarie 2017. Cursurile teoretice se vor desfăşura în perioada 6 februarie – 9 aprilie 2017, seara şi / sau în zilele de sâmbătă şi duminică, funcţie de disponibilitatea lectorilor şi a cursanţilor, nu mai
mult de 6 ore pe zi.

Pregătirea teoretică se va finaliza cu un examen de absolvire scris, din materia predată la cursurile respective, care va constitui şi criteriu de selecţie pentru admiterea la instruirea în zbor.

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani sunt eligibili pentru a beneficia de cursuri gratuite (subvenţionate) pentru paraşutism, planorism şi aeronave ultrauşoare motorizate, în limita locurilor disponibile în fiecare unitate teritorială. Cursuri pentru obţinerea licenţei de pilot de avion PPL(A) se efectuează numai contra cost. După obţinerea licenţei tinerii care prezintă aptitudini pot fi selecţionaţi în loturile Aeroclubului României, unde îşi pot completa şi desăvârşi pregătirea în vederea participării la competiţii şi demonstraţii aeronautice. De asemenea, aceasta poate constitui fundamentul unei cariere profesionale în aviaţie.”

Mai mule detalii despre cursurile de zbor de la Aeroclub puteti afla accesand ACEST LINK.

2 Comments »

  • Jap said:

    Bani cheltuiți prostește și fără cap.

  • Adi said:

    Iarasi despre rahatul ala? Dupa cum am mai scris de vreo 2 ori pe-aici, cursurile alea gratuite sunt doar spalare de bani ca sa ascunda consumul de benzina si ore de zbor facute de angajatii aeroclubului in interes personal. Elevii aia fac scoala nu in 3-6 luni, cum ar fi normal, ci in 2-3 ani, zboara mai mult pe hartie si nu sunt in stare la sfarsit, din aia care ajung sa termine, sa ia examenele pentru ca scoala aia e facuta in bataie de joc. Am vazut cu ochii mei elevi la examenul teoretic sau zburand, e o catastrofa. Daca mai intreb cati din cei care au facut scoala si au luat licenta inca o mai au dupa cei 2 ani pana la expirare, e si mai clar: spre ZERO.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.