Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Dassault a inceput negocierile cu Canada pentru vanzarea de Rafale

15 March 2013 No Comment

French arrive for Red FlagCompania franceza Dassault a anuntat ca a demarat negocierile cu guvernul canadian pentru vanzarea de avioane multirol Rafale.

Eric Trappier, CEO al Dassault, a anuntat ca francezii discuta cu guvernantii din Canada din luna ianuarie si ca perspectivele sunt bune, astfel ca ar putea fi demarata o campanie de promovare a “omnirolului” in statul nord-american.

Canada trebuia sa achizitioneze 65 de avioane multirol F-35 Lightning II, insa a renuntat la ideea cumpararii directe a aparatului produs de Lockheed din cauza pretului tot mai mare, dar si a intarzierii datei de intrare in dotare.

In competitia pentru noul multirol al Canadei se afla, pe langa F-35 si Rafale, F-18 SuperHornet, Eurofighter Typhoon si Saab Gripen.

Dassault Rafale este cel mai modern avion de lupta produs de Franta. “Omnirolul” francezilor a castigat competitia MMRCA din India si, dupa semnarea contractului, 126 de astfel de aparate vor fi livrate Fortelor Aeriene Indiene. De asemenea, Rafale concureaza pentru comenzi considerabil in Emiratele Arabe Unite si Brazilia.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.