Dassault Rafale bombardeaza in Mali

Rafale CiadFrancezii nu s-au putut stapani prea mult si, in noaptea de duminica spre luni, si-au trimis omnirolul Dassault Rafale sa dea cu bombe prin Mali, in zonele ocupate de teroristii rebeli care mai sunt si jihadisti.

Spuneam de dimineata, cand am vorbit despre operatiunea franceza din Mali, ca Rafale este in stand-by, fiind doar o chestiune de timp pana cand domn’ presedinte Hollande il va trimite in misiuni de PR.

Ei bine, s-a intamplat si asta. Patru bucati de Rafale, inarmate cu bombe “inteligente” GBU 12 si A2SM, au lovit mai multe tinte ale rebelilor. Nu ca ar avea aia prea multe de lovit cu munitie care costa milioane de euro, dar asa, ca chestie.

Sigur ca francezii nu aveau nevoie de Rafale in Mali, insa Rafale avea nevoie de Mali. Pentru un avion nou, cum este frantuzul, este vitala testarea in conditii de lupta, chiar daca dusmanii trag in tine cu PM-ul de pe vremea cand tata era militar in termen.

Tu, ca stat care fabrica omniroale, trebuie sa-ti iei jucaria si sa o pui sa dea in teroristi cu tot ce are in dotare, sa le arati clientilor sceptici ca acele capabilitati operationale de care le povestesti sunt cat se poate de reale.

Ca sa n-o mai lungesc, cele 4 Rafale vin de la baza aeriana 113 Saint-Dizier, care gazduieste Escadron de Chasse 1/7 “Provence” si Escadron de chasse 1/91 “Gascogne”, ambele dotate cu Rafale B/C. Avioanele s-au oprit, dupa bombardament, pe aerodromul militar N’Djamena, din Ciad, alaturandu-se grupului francez care da cu bombe in africani.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of