Home » Aviatie militara, featured

De bun ce e chinezoiul JF-17, Pakistanul mai vrea F-16

31 December 2015 4 Comments

fDe bun ce e mult-prea-laudatul chinezoi JF-17, Pakistanul plange pe la usa americanilor pentru niste F-16 de ultima generatie.

Seful Statului Major al Fortelor Aeriene Pakistaneze, Sohail Aman, a anuntat ca au fost demarate deja primele discutii cu Statele Unite referitoare la posibila achizitie de F-16.

“Suntem in discutii cu oficialii americani pentru a cumpara cateva dintre cele mai noi F-16, dar discutiile ar putea dura ceva timp”, a spus acesta.

Pakistanul are in dotare cam 70 de F-16, iar intentia asta de a cumpara mai multe, din modelele de noua generatie, spune cred destul de multe despre ce poate si ce nu poate chinezaria.

Asta pentru ca JF-17 este produs si in Pakistan, iar costul sau este estimat la o treime din cel al unui F-16 nou-nout.

4 Comments »

 • Jap said:

  Nare mici o treabă ’17 cu ’16,vad unpic de ironie și răutate în tine,pachistanezii vor să inlocuiască niște ‘căzături’ din dotare cu unele noi și gratis dacă se poate,cum au facut egiptenii anul asta,forța fie cu tine.

  • LanceR said:

   Cum sa nu aiba nicio treaba? Pakistanezii isi puteau inlocui cazaturile alea cu avioanele facute de ei si despre care spun ca fac tot ce face si un F-16.

   • Cezar said:

    JF 17 nu e un avion rau, dar mai e mult pana departe. Fiind o copie chinezeasca dupa un proiect romanesc mort din pantece si apoi asamblat de pakistanezi te mai miri in ce conditii, nu avea cum vreodata, fara ajutor occidental, sa ajunga la nivelul lui F 16. Mai de urmarit este cum ar arata o eventuala modernizare a acestuia cu tehnica vestica, poate chiar ceva israelian. Un fel de IAR 95 modernizar cu Elbit pe model Lancer +++ sau chiar mai mult! 🙂 Atunci mai putem noi spune, oare, ca acest avion e ‘copaie’ sau ‘cazatura’? 🙂 Nu prea cred!!! Eu vad potential in acest avion, chiar daca el pare cat se poate de ‘chel si obosit’ in acest moment!

 • Jap said:

  Dacă ar face ce face f-16 de ce mai ia f-16?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.