Home » Aviatie civila, featured, Spectacole aviatice

De ce n-a mai ajuns avionul Blue Air “Carol I” la BIAS 2018

29 July 2018 No Comment

Una din marile dezamagiri personale de la BIAS 2018 a fost absenta Beingului B737-8 al celor de la Blue Air vopsit cu chipul regelui Carol I. Ei bine, aceasta absenta a fost provocata de un incident ce a avut loc sambata.

Un alt B737-8, inmatriculat (YR-BMF), a lovit cu coada (tailstrike) pista aeroportului din Birmingham (UK) in timpul procedurii de decolare, aparatul efectuand cursa 0B152 spre Bucuresti-Otopeni.

Chiar daca lovitura nu a fost una care sa provoace defectiuni, iar comandantul a luat decizia continuarii zborului spre Bucuresti (desi procedura Boeing interzice asta, citi mai multe detalii pe Boarding Pass), pe Otopeni avionul a fost scos din programul operational.

Astfel, Boeingul “Carol I”, care trebuia sa evolueze la BIAS, a fost trimis de Blue Air sa efectueze cursa spre Londra-Luton si retur in locul celui avariat.

Singura chestie enervanta si dezamagitoare din toata povestea asta e lipsa de comunicare. E perfect justificat ca Blue Air sa anuleze evolutia de la un airshow pentru a-si onora obligatiile catre pasageri. E perfect normal ca un avion implicat intr-un incident sa fie inlocuit cu altul. Ce nu e normal e ca o companie care isi anunta prezenta la un eveniment sa nu comunice motivul absentei…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.