Home » Aviatie militara, featured

Dogfight la Campia Turzii: MiG-21 vs. F-16

20 March 2015 One Comment

Foto: Liviu Dnistan

Foto: Liviu Dnistan

Lucruri extrem de interesante se intampla in aceste zile la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii. Printre lucrurile astea interesante sunt si niste lupte aeriene intre avioanele F-16 americane si MiG-urile 21 romanesti.

Stiti deja ca pana pe 26 martie baza de la luna gazduieste sase avioane americane care iau parte la un exercitiu, Dacian Warhawk pe numele lui.

Ei bine, in cadrul acestui exercitiu se pare ca s-au simulat si niste lupte aeriene intre pilotii nostri si cei americani. Iar invitatii nostri au fost incantati de posibilitatea de a se “bate” cu LanceR-ele.

“Avem sansa unica in viata de a zbura impotriva MiG-urilor 21 ale Romaniei. A fost foarte interesant, am zburat in cateva misiuni de lupta si am facut o multime de lucruri cu avionul, dar niciodata asa ceva. In mod normal zburam unul impotriva celuilalt si simulam un alt tip de avion. Dar cand intalnim o alta platforma de zbor nu mai exista simulare, toata lumea da ce are mai bun, iar exercitiul este cu atat mai bun. Apoi ne-am intors acasa alaturi de acesti baieti, am zburat in formatie cu ei. Este o experienta cu adevarat unica”, a spus Lt.Col. Ajax Berkland, pilot de F-16.

Avem si video pe Facebook.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.