Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured

Drona X-47B n-a mai vrut sa aterizeze pe portavion

16 July 2013 No Comment

x-47BDrona X-47B a marcat o premiera zilele trecute, cand a izbutit prima apuntare autonoma pe un portavion. Dar, dupa doua asemenea aterizari, noua masina de ucis a US Navy a spus “pas” si a luat-o frumusel catre tarm.

Oficialii americani au explicat imediat ce s-a intamplat cu drona:

“X-47B are trei computere de navigatie la bord. Am vazut ca exista o problema cu unul dintre ele si am decis ca a fost suficient pentru o prima zi, astfel ca am zburat aparatul inapoi la baza”, a explicat capitanul Jaime Engdahl.

Aceasta drona este programata sa efectueze apropierea de portavion si apuntarea complet autonom, fara interventia operatorului uman. Cand computerul care controleaza intreg aparatul detecteaza o problema serioasa, asa cum a fost defectarea unui computer de navigatie, este programat sa renunte la aterizare.

Acest lucru s-a intamplat si in prima zi de teste pe USS H.W.Bush, operatorul uman luand apoi decizia de a ordona un nou curs, catre baza Wallops Field, Virginia, unde a si aterizat.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.