Dronele ARCA AirStrato au lansatoare asortate | VIDEO

airstratoEi bine, a venit ziua cea mare! ARCA a lansat clipul video in care dronele AirStrato, una galbena si alta rosie, isi prezinta lansatoarele asortate. Si pe langa asta, mai si zboara!

Desi am incercat sa las ironia deoparte, imi dau seama, da, ca oamenii s-au chinuit totusi destul de mult si au investit, cred, bani suficienti in proiectul asta, ceva nu m-a lasat, motiv pentru care am remarcat lansatoarele asortate.

Daca vreti sa-i cititi pe cei de la ARCA, cica AirStrato ar fi niste mici minuni tehnice, care ar avea “plafonul de serviciu al lui Global Hawk, robustetea si marimea Predatorului si capacitatea de incarcare a lui Shadow, totul la pretul unui autoturism de lux”. Asta zic ei.

Dupa ce m-am uitat de cateva ori bune la clipul video pe care-l aveti si voi mai jos, marturisesc ca-mi vine greu sa cred motorasele alea care aduc a ventilatoare de camera pot propulsa drona la macar o mie de metri, nu 20 de mii, cum spun ei. Si chiar daca ar putea, mie mi se pare c-o cam bate vantul si la 10 metri altitudine, deci…

Repet, nu-s inginer, e foarte posibil sa ma insel, da’ sunt foarte multe lucruri care nu-mi inspira incredere. Ca sa nu mai scriu ca n-am vazut drapelul romanesc pictat pe ele. Nu c-ar fi o conditie, da’ se cam laudau baietii ca nu vor uita de unde au plecat si tot asa…

AirStrato release video from ARCA on Vimeo.

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Dumitru PrazeaJared Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jared
Guest
Jared

Aici sînt banii dumneavoastră.

Dumitru Prazea
Guest

Air Strato este o noua șmecherie, escrocherie, marca ARCA. Acest avion nu poate zbura (vezi demonstrația de mai jos) și în consecința imaginile video cu el în aer sunt trucaje. Citez din fisa cu caracteristicile tehnice ale lui Air Strato: 1) Engine thrust at sea level – 6 x 20 kgf 2) Power source Installed power of solar cells – 2,800 W Power generator for hybrid version – 5,100 W 3) Take-off speed – 54 km/h Sursa: airstrato.com/en/explorer.html Nici nu știu sa minta. Se vede imediat, aplicând relația: Puterea = Forta x Viteza ca tracțiunea totala a celor sase elici… Read more »

Dumitru Prazea
Guest

Alt exemplu de gogomanie tehnica scrisa in fisa avionului Air Strato Explicație pe larg: Calculele de mai jos arata ca pentru generarea a 6 x 20 kgf = 120 kgf, Air Strato are nevoie de 33.75 kW. In foaia sa de caracteristici (vezi: airstrato.com/en/explorer.html ) Air Strato nu are însa disponibili decât niște amărați de 2.8 + 5.1 = 7.9 kW. De unde scoate ARCA diferența enorma de 25.85 kW? Asa cum rezulta din fisa tehnica a motorului utilizat in 6 exemplare de ARCA (vezi: sierra.ro/Motor-BL-Outrunner-ROXXY-8085–10-p1849p.html ) acesta trebuie sa tragă 125 A la 45 V adică 5625 W pentru… Read more »