Home » Aviatie civila, featured

Elicopter rasturnat de vant pe o partie din Muntele Mic

30 November 2017 One Comment

Foto: CIAS

Un elicopter Eurocopter AS350B3 Ecureuil a fost rasturnat de o rafala de vant in timp ce se afla la sol, pe o partie din statiunea Muntele Mic.

Aparatul de zbor, inmatriculat YR-DEX, ii apartine omului de afaceri Romeo Dunca, acesta fiind si cel care se afla la mansa.

Povestit de el, incidentul mi se pare de-a dreptul incredibil. Omul spune ca a aterizat cu elicopterul in zona partiei, probabil la baza acesteia, si ca l-a lasat pornit in timp ce a mers la masina pentru a lua ceva din portbagaj!

In momentul in care carlinga era goala, o rafala de vant ar fi rasturnat aparatul de zbor neasigurat, care a agatat si o parte a instalatiei de cablu de la partie.

“A fost o clipă de neglijență pe care mi-o asum. În cabină nu mai era nimeni iar la manete am fost eu, deci nu altcineva așa cum se speculase. Pagubele materiale la aparatul de zbor sunt însemnate”, a spus Dunca pentru reper24.ro.

Incidentul a fost raportat, iar CIAS a trimis o echipa de investigatori in zona pentru a incepe cercetarile si a stabili ce s-a intamplat cu adevarat acolo.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.