Home » Analiza, Aviatie militara, featured

Elicopter turcesc, doborat in Siria

11 February 2018 One Comment

Avem parte de un weekend agitat in Siria, acolo unde, la putin timp dupa doborarea F-ului israelian, tucii au pierdut un elicopter de atac.

Elicopterul, despre care se presupune ca ar fi un A-129 ATAK, a fost dat jos de luptatorii kurzi care incearca sa impiedice ofensiva lui tayyip din Afrim.

Exista si un clip video deloc clar in care un A-129 este filmat tremurat lansand flares, dupa care imaginea se muta pe o coloana de fum despre care se presupune ca ar fi al doilea elicopter din celula, doborat cu MANPADS.

Presedintele tayyip a confirmat doborarea elicopterului si decesul celor doi piloti aflati la bord intr-o intalnire cu membrii de partid. Serios, asa s-a intamplat.

Acum, daca ne-ati mai citit, stiti ca ofensiva turca din Siria mi se pare un exemplu clasic de a te face de maro. Vazuta drept a doua putere a NATO din punct de vedere al marimii armatei, Turcia se chinuie grav de tot in Siria, acolo unde a intrat ca sa taie macaroana kurzilor ce ocupa teritoriu la granita.

Am vazut ca multi analisti pun esecul operatiunilor turcesti in seama epurarilor facute de tayyip dupa tentativa de lovitura de stat, insa impresia mea este ca sunt cauze mai profunde, fara a minimaliza impactul masurilor stupide luate de dictatorul de la Ankara. Turcia e mare, dar nu si eficienta. Un fel de rusie, daca vreti, pastrand totusi proportiile.

One Comment »

  • Tokarev_TT said:

    Cotropitorii sunt întâmpinaţi ca atare,vezi Coreea,Vietnam,Afghanistan,Cecenia war1+war2,Iraq,Siria.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.