Elicoptere de atac, de transport si de ce-or mai fi

E un baiat la Romania Libera care, din cand in cand, se apuca sa scrie niste “exclusivitati” despre aviatie care mustesc de tampenii. Cea mai recenta dintre ele vizeaza intentia de achizitionare de elicoptere de atac a Romaniei.

Omul si-a pus articolul “exclusiv” pe site si-am dat click ca tot curiosul sa vad ce-a aflat expertul. Din primul click m-am dezumflat de tot, dupa ce am citit ca “ne-au declarat, joi, specialiști străini din domeniul industriei de apărare”.

Pai cum, sefule, ti-au declarat fix oamenii aia care vor sa vanda elicopterele? Nu te-ai gandit ca-si fac putin mai mult marketing moca prin tine si articolul tau? Ai intrebat specialistii de la MApN?

Citesc mai departe sa aflu totusi ce elicoptere de atac vrea Romania si imi sta inima pret de doua secunde. Deci elicopterele de atac “finaliste” in aceasta cursa pentru inzestrare sunt H215, “urmașul modern al elicopterului Puma”, dupa cum scrie autorul, si Black Hawk, “elicoptere de transport tactic”, dupa cum scrie acelasi autor.

Cum facem, boss? Elicopterele de atac despre care ai aflat “in exclusivitate” sunt… de transport?

Ma rog, nu va dau link la mizeria mincinoasa, dar sigur o veti gasi rostogolita pe social media zilele astea. Am mai scris despre elicopterele pe care le vrea Romania de-a lungul ultimelor luni, cititi aici ca nu tin minte sa fi dat gherle in ultimii 6-7 ani.

5
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
CezarCristianRaptorgabriel neacsuPawlyk Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Pawlyk
Guest
Pawlyk

Pt dl specialist AH 1Z e probabil nava spatiala.

gabriel neacsu
Guest
gabriel neacsu

Ei lasa ca asta macar nu zice la IAR 99 MIG si nu eticheteaza tot ce e cu ractie ca fiind supersonic.Pe de alta parte n-ar fi de mirare ca poiticienii mioritici sa impace si capra si varza achizitionand (cel putin la nivel declarativ )elicoptere “de atac” H 215 de la Ghimbav si de transport Black Hawk.Oricum babele care mai primesc 20 de lei la pensie nu fac diferenta.

Raptor
Guest
Raptor

Aviatia da senzatia, asa si omul asta era in cautarea senzationalului.

Cristian
Guest
Cristian

Am citit și eu articolul și mi-am pus întrebarea dacă autorul e prost sau se face….Macar se putea interesa să vadă ce înseamnă elicopter de atac….

Cezar
Guest
Cezar