Home » Aviatie militara, featured

Englezii vor sa mai traga de elicopterele Puma inca 20 de ani

15 September 2015 2 Comments

pumaEnglezii vor sa prelungeasca semnificativ data estimata a retragerii din serviciu a elicopterelor Puma.

Daca pana acum se vorbea despre 2025 ca an in care Pumele britanice vor fi pensionate, iata ca Rochard Felton, boss-ul Britain’s Joint Helicopter Command sustine altceva.

Conform acestuia, Pumele ar urma sa fie retrase in 2030 sau chiar in 2035, in acelasi timp cu elicopterele Merlin. In acest fel, Marea Britanie ar urma sa achizitioneze un nou tip de elicopter mediu peste 25 de ani, reducandu-se costurile.

Daca englezii mai trag de Pume, ma gandesc ca e natural ca si Romania sa faca acelasi lucru. Sau?

2 Comments »

 • Mig-21 LanceR said:

  Puma este un elicopter bun, de actualitate si chiar de viitor. Avem posibilitatea inca sa le construim, deci sa ne asiguram aparate noi, la pret foarte bun, pe care-l putem controla. Am adus proiectul(Socat) la un nivel bun de modernizare si putem chiar sa-l imbunatatim si mai departe. Avem de asemenea elicopterul Cougar care se va produce la Brasov, de la care am putea prelua anumite componente pentru umbunatatirea modelului Puma. Din pct. meu de vedere, as vedea Puma cu motoare mai puternice, poate chiar modelul de pe Cougar. Multe lucruri am putea face daca ar fi vointa, insa numarul de Pume Socat care sunt azi functionale(9 din 25) ne arata cata vointa exista in clasa noastra politica. La Bacau sunt Socat-uri fara motoare, stocate in ploaie, in timp ce in tara inca mai zboara Pume fara minima modernizare(nu sunt aduse nici macar la standardul M). Suntem o natie tare trista.

  • megu said:

   Mai exact spus, o nație de dobitoci ! Iar cei ce ne conduc ne reflecta – asa este democratic, nu?
   Hai sa nu vorbim în metafore. Hai sa nu mai cosmetizam trista realitate.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.