Eurofighter pofteste la arabi

Bine, nu Eurofighter Typhoon la propriu, ci o parte a baietilor care il fabrica, in speta englezii, care s-au gandit ca n-ar strica sa dea eurocanardul pe la export, sa mai scoata un ban in vreme de criza.

Bunaoara, premierul David Cameron sustine niste vizite de lucru prin Emiratele Arabe Unite si Arabia Saudita, insotit de ministrul apararii al reginei, Stephen Green. Ambii incearca sa-i convinga pe arabeti sa cumpere niste Eurofightere ca vorba aia, niciodata nu stii cand ai nevoie de un avion de lupta.

Seicii de prin Emirate n-au zis “da”, dar nici “nu”, mai ales ca ei ar cam avea nevoie de vreo 60 de aparate d-astea moderne si tocmai ce analizeaza optiunile de pe piata. Bai, ce la fix a venit vizita asta!

Prin urmare, englezii le-au aratat arabetilor cam acre ar fi avantajele avionului lor si, ca sa vada ca-s baieti seriosi, au semnat un acord de relocare a catorva Typhoon-uri cu accent de Londra tocmai in Emirate, ca parte a “parteneriatului stategic”, evident.

Ramane de vazut ce reactie vor avea americanii, oameni seriosi care se chinuie si ei sa le bage pe gat sa le vanda bronzatilor natural niste F-15, F-18 sau F-16, ca la ei e pe alese.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of