Home » Aviatie civila, Constructii de aeronave, featured

“Executor”, motorul supersonicului IAR-111, în construcţie la ARCA

1 February 2012 No Comment

ARCA a început construcţia motorului avionului IAR-111.

Motorul, având o lungime de 2,2 m şi o greutate de 600 kg este realizat din materiale compozite, precum răşini fenolice şi epoxidice, ranforsate cu fibre de quartz şi carbon, se arata intr-un comunicat al asociatiei.

Combustibilul este format din oxigen lichid şi kerosen, acestea alimentând motorul prin intermediul a două pompe antrenate de o turbină de 1,2 Mega Wati.

Presiunea in camera de ardere a motorului este de 44 atmosfere, iar temperatura de 3000°C. Tracţiunea la sol a motorului este stabilită la 24 tone-forţă. În prima fază se vor realiza 18 motoare, pentru testele care vor demara la jumătatea anului.

“Motorul avionului IAR-111 a fost denumit “Executor”, acest nume comunicând poziţia de leadership a organizaţiei, precum şi determinarea în atingerea obiectivelor propuse. Considerăm acest motor “inima” întregului program spaţial non-guvernamental, acesta urmând să echipeze atât avionul IAR-111, cât şi rachetele Haas II, pentru competiţia Google Lunar X Prize şi Haas III, aflată fază de proiectare la ARCA.” – Dumitru Popescu, Preşedinte ARCA

Pentru realizarea acestui motor ARCA a deschis o campanie de donaţii, prin care doritorii sunt chemaţi să susţină programul spaţial non-guvernamental, al carui obiectiv final este creşterea reputaţiei şi a nivelului de dezvoltare a ţării.

Pe Facebook-ul ARCA puteţi urmări zilnic evoluţia construcţiei şi testării motorului Executor.

Despre ARCA

Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) este o organizaţie non-guvernamentală, care doreşte să câştige competiţia de 30 milioane $, Google Lunar X Prize şi să lanseze în cosmos prima rachetă românească, capabilă să transporte un cosmonaut.

Programele dezvoltate la ARCA sunt:

– Racheta Demonstrator 2B, echipată cu primul motor din lume, din materiale compozite, reutilizabil, care a fost lansată cu succes, la data de 9 Septembrie 2004, de pe ţărmul Mării Negre.

– Sistemul Stabilo care a executat două zboruri până în prezent. Misiunea 1, lansată la o altitudine de 14.700 m, în stratosferă şi Misiunea 2 lansată în 2007 la o altitudine de 12.000 m, deasupra Mării Negre.

– Racheta suborbitală Helen, demonstrator tehnologic pentru competiţia Google Lunar X Prize. Zborul de test pentru Helen a fost amânat de două ori, în 2009 (Misiunea 3) şi 2010 (Misiunea 4), din cauza dificultăţilor întâmpinate în lansarea balonului purtător. Pentru a testa avionica rachetei Helen, ARCA a lansat de la Sânpetru, la începutul anului 2010, Misiunea 5, la altitudinea de 5000 m. Lansarea, cu succes, a primei rachete spaţiale româneşti, Helen 2, a avut loc la 1 octombrie, 2010, din largul Mării Negre, în cadrul Misiunii 4B şi a atins altitudinea de 40 km.

– Haas este o rachetă spaţială în trei trepte pentru competiţia de 30 milioane $ Google Lunar X Prize. Principalul obiectiv al programului este lansarea sondei lunare European Lunar Explorer şi câştigarea competiţiei.

– Pentru transportul rachetei Haas II la altitudinea de lansare, ARCA dezvoltă avionul supersonic de transport IAR-111. Acesta va deveni primul avion supersonic românesc care va fi utilizat şi pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru turismul spaţial.

– Filmul artistic de cinematografie “Helen – Cât de departe ai merge” care prezintă eforturile echipei pe drumul spre cosmos. Mai multe detalii pe: www.helenthemovie.com.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.