F-117 zboara in continuare, la sase ani de la retragerea din serviciuF-117 still flying, six years after retiring

F117Avioane F-117 Nighthawk zboara si acum, la sase ani dupa ce au fost retrase oficial din serviciu.

Cateva avioane F-117 au fost fotografiate recent de spotterii americani la poligonul Tonopah, din desertul Nevada. Avioanele au fost surprinse atat la sol, cat si in zbor.

Fortele Aeriene si Lockheed Martin nu au comentat pana acum acest subiect.

Din ce se speculeaza, motivul mentinerii in stare de zbor a unor avioane F-117 ar fi utilizarea acestora in anumite teste, fie pentru dezvoltarea contramasurilor si detectarii avioanelor stealth, fie pentru a imbunatati aceste capabilitati de evitare a sistemelor de detectie.F117F-117s’ stealth jets are still flying in the USA, six years after the model was officially retired.

At least two F-117s’ were photographed this year at Tonopah Test Range, in Nevada. American spotters have photos with the Nighthawks on the runnway but also during flights, so the jets are fully operational.

US Air Force and manufacturer Lockheed Martin refused to comment so far.

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JapLanceR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Și mai sînt 4 pasari date pe la muzee,și mai zboara pe la air șou-ri, aici cu testarea in nevada sint fraieri gringo,sal trimita direct la sîrbi daca au vre-o nelamurire.

Jap
Guest
Jap

In california,l-am vazut pe youtub filmul.

Jap
Guest
Jap

Acum doi ani eram la um prieten si am vazu pe youtub,si tot asa ne comtraziceam,era in california la finalul unui miting aerian a trecut un f-117 in aplauzele spectatorilor,iara filmul postat, nu m-ai tin minte cînd a fost facut.