Home » Aviatie militara, featured

F-16D israelian, iesit din pista dupa cedarea trenului de aterizare

4 January 2013 2 Comments

Un avion F-16D Bk30 apartinand Fortelor Aeriene din Israel a iesit din pista, miercuri, dupa ce trenul de aterizare a cedat.

Aparatul de zbor se intorcea la baza aeriana Ramat David dupa o misiune de antrenament si nimic nu anunta micul dezastru ce va sa urmeze. Pilotul a asezat avionul pe pista, moment in care a sesizat o “eroare tehnica”.

Dupa aproximativ patru secunde a fost initiat procesul de catapultare, atat pilotul cat si copilotul salvandu-se si fiind acum perfect sanatosi.

Generalul-maior Amir Eshel a ordonat consemnarea la sol a tuturor avioanelor F-16D pana cand ancheta initiata imediat dupa incident va stabili cauzele.

Interesant, curios si cum mai vreti sa-i spuneti este ca la jumatatea lunii decembrie un alt F-16D a iesit din pista la baza aeriana Ramat David iar in 2005 un alt avion de acest tip s-a dat pur si simplu peste cap dupa ce trenul de aterizare a cedat.

Intre timp, in Romania, se cauta bani pentru 9 sau 12 avioane F-16 mai vechi si mai folosite decat astea din Israel…

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.