Home » Aviatie militara, featured

F-4 turcesc, doborat in Siria?

22 June 2012 One Comment

Un avion RF-4E Phantom II apartinand Fortelor Aeriene din Turcia s-a prabusit vineri in apropierea granitei cu Siria. Martorii oculari sustin ca aparatul a fost doborat de armata siriana.

Ministerul Apararii din Turcia a anuntat ca a pierdut legatura cu un F-4 in timp ce acesta efectua o misiune deasupra Marii Mediterane, in apropierea provinciei Hatay. Imediat a inceput si operatiunea de salvare, cei doi piloti fiind gasiti in viata si recuperati dupa ce au folosit sistemul de catapultare.

In momentul de fata, stirile sunt contradictorii. Turcii evita sa spuna raspicat ce s-a intamplat cu avionul lor iar sirienii tac.

BBC Arabic sustine ca martori ai incidentului, locuitorii orasului sirian Latakia, au confirmat faptul ca armata lui Bashar al-Assad a doborat aparatul turc. De asemenea, postul libanez al-Manar, controlat de Hezbolah, a anuntat ca “apararea antiaeriana siriana a doborat un avion turc si a avariat un altul dupa ce acestea au violat spatiul aerian.”

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.