Home » Aviatie militara, featured

Final de telenovela: Rafale a plecat, in sfarsit, la export

21 July 2015 11 Comments

rafaleTelenovela legata de vanzarea “omnirolului” Rafale s-a incheiat, primele trei astfel de avioane plecand la export.

Egiptul este primul client extern pentru Rafale, trei “duble” fiind livrate marti autoritatilor de la Cairo.

In total, Egiptul trebuie sa primeasca 24 de avioane in cadrul unui contract a carui valoare este estimata la 5 miliarde si jumatate de dolari.

Dassault va avea destul de mult de munca in anii urmatori, avand de livrat alte 36 de avioane in India, plus inca 24 de “omniroale” in Qatar.

11 Comments »

 • Jap said:

  Eu zic că telenovela continuă,cică egiptenii au semnat și pt 48 mig29 (noi nouţe) și încurînd vin și niște f-16.

  • LanceR said:

   Pai ce sa mai continue din moment ce au fost livrate primele Rafale? Gata, final, contractul se deruleaza. Pentru F-uri au semnat demult, livrarile parca au si inceput.

   Aia cu MiG-29 e o poveste dintr-un ziar rusesc, ar fi cei mai mari cretini egiptenii sa cumpere in acelasi timp trei tipuri diferite de avioane, toate multirol. Asa ca da-mi voie sa nu cred pana nu vor semna.

 • Jap said:

  Deja au semnat pt 29,sa întîmplat prin martie anul asta,așa am auzit,egiptenii sînt orice dar nu cretini.

 • Jap said:

  Tot prin martie dar anul trecut chinezii au semnat pt 24 su-35 și apropo de cretini cu mai multe tipuri de avioane multirol: gringo,ivanii,chinezii,egiptenii,evreii,englezii,indienii….etc telenovela continuă.

 • LanceR said:

  Nu stiu de unde auzi tu lucrurile astea, dar nici egiptenii, nici chinezii si nici macar rusii n-au anuntat pana acum contractele alea.

 • Jap said:

  Frate fiecare cu sursele lui, cand am auzit de su-35 cumparat de chinezi am zis pe site si tu ai zis ca nu e adevarat, piese de mig-21 din china s-a adeverit si dogfight-ul din N atlanticului acum migurile pentru egipteni om trai si om vedea.

 • Jap said:

  Noi am reparat mig21 și altora,de unde piese noi de schimb și motoare? Te las pe tine să raspunzi. Acum sa nu zici că le-am luat din rusia,si noi în dotare avem ’21 de unde piese și motoare noi ?

 • Foxbat said:

  “Acum sa nu zici că le-am luat din rusia”.. Ba le-am luat din Rusia!! Nici macar din Ucraina! Stiti cum functioneaza industria aeronautica romana (ce a mai ramas din ea) ?

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.